Pelerinaj in Ierusalim

Pelerinaj in Ierusalim

Articole >> Articole

Oraşul Ierusalim este unul dintre cele mai vechi, mai iubite şi mai vizitate oraşe ale lumii.

Cele mai reprezentative obiective pentru creştini sunt: Biserica Sfantului Mormant de unde a Inviat Mantuitorul, Biserica Tuturor Natiunilor sau Biserica…

More...
Biserica Sfantul Mormant

Biserica Sfantul Mormant

Biserica Sfantului Mormant este numita de ortodocsi Biserica Invierii, pentru ca nu moartea, ci Invierea Domnului este temelia, cununa, biruinta crestinilor.

Biserica Sfantul Mormant sau Keniset el-Kiyaneh este o cladire mare, ce se intinde pe locurile in care se crede ca…

More...
Muntele Sinai

Muntele Sinai

Articole >> Articole

Muntele Sinai, numit intre localnici si cu numirea de "Jebel Musa", adica "Muntele lui Moise"

Muntele Sinai, este unul dintre cei mai insemnati si cunoscuti munti din Peninsula Sinai, Egipt. Acesta este locul in care…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

Biserica Sfantul Mormant

Biserica Sfantul Mormant sau Keniset el-Kiyaneh este o cladire mare, ce se intinde pe locurile in care se crede ca Isus a fost crucificat si ingropat, pentru ca apoi sa invie.

Biserica Sfantul Mormant nu este o cladire de biserica in sine, cu altar si naos, ci este mai degraba o adunare de biserici, fiecare cu capela si altarul sau. Inca din vremea lui Saladin, crestinii ortodoxi, romano-catolicii si crestinii ortodoxi orientali au fiecare cate o zona separata - o biserica in aceasta cladire.

Biserica Ortodoxa este cea mai mare dintre aceste biserici si se afla in centru, la est de Sfantul Mormant. Armenii au cateva altare si capele mai mici in cadrul edificiului, precum si o biserica mai mare - Sf Elena sau Sf Gregoriu. Romano-catolicii au doua capele, Etiopienii au o capela si o manastire situata pe acoperis, iar Coptii au un mic altar in spatele Sfantului Mormant.

Vremea in Israel

facebook

Închide fereastra   X